5 Eylül 2011 Pazartesi

Bibertuzu

25.12.2010 15:14

   fırat'ın o meşhur salçalı ekmeğini anlamama nedenim. çünkü büyüdüğüm yerde salça yemeğe konulurdu, bu ekmeğe sürülürdü. bir kere heves ettim ve bir samsun pidecisinden söyledim ama getirdikleri bibertuzu değil çemendi. sırrı evde yapılmasıydı. biber salçasının içine atılanlar diri diri sırıtırdı. üstüne iki yumurta kırdığınızda sanki pastırmalı yumurta yiyor gibi olurdunuz. sucuk ve pastırmayı alamancıların yazdan yaza gelmesine gören seksenler çocuğu için bu epey kıymetli bir özellikti. ustası olan 1.50 boyundaki cüce ananeler ve babaneler uçmaka vardıkça yitip giden bir çarşamba lezzeti.

   ha yemeye olmasa bile çıkarmaya ciddi anlamda göt ister.

Hiç yorum yok: